Društveni život u staračkom domu
Senior Plus

 

Pored svakodnevne brige i nege, trudimo se da dani naših korisnika budu ispunjeni raznovrsnim aktivnostima i razonodom. Društveni život korisnika u našem domu Senior plus, osmišljen je od strane socijalnog radnika i radnog terapeuta koji brinu o kvalitetno utrošenom vremenu Vaših najmilijih. Naš zadatak je da svim korisnicima omogućimo trenutke u prijatnom okruženju i kvalitetan život.

Trudimo se da svako ima pravo na svoju privatnost kao i društvo kada ga želi. Kulturno zabavne aktivnosti uskladjene su sa individualnim mogućnostima i interesima korisnika. Proslave rodjenadana, značajnih kalendarskih datuma, praznika, priredbe samo su neka od dešavanja u domu koja pozitivno utiču na dobro raspoloženje. U saradnji sa porodicom organizujemo obeleževanje krsne slave korisnika. Turniri u društvenim igrama dovoljan su nam pokazatelj da našim korisnicima ne ponestaje takmičarskog duha.

Radno okupaciona terapija sprovodi se kroz razne tematske i kreativne radionice . Stručni radnici Doma za smeštaj starih i nemoćnih lica Senior Plus, rade na očuvanju koordinacije i automatizacije pokreta, povećanju koncentracije i pažnje kao i očuvanju njihovog psihofizičkog zdravlja. Posebna pažnja je usmerena na korisnike obolele od demencije i Alchajmerove bolesti. Osobe kojima zdravstveno stanje dozvoljava, povremeno uključujemo u različite manifestacije i kulturna zbivanja grada Beograda.

Proslave i druženja uz muziku

Poseta studenata

Društveni život

Predavanje

Proslava domske slave

Priprema za Vaskrs

Turnir u šahu

Poezija

Sportske aktivnosti

Razne aktivnosti