Aktuelnosti - Starački dom Senior Plus

 

Muzika kao lek

Kako bi korisnici Doma za stare Senior Plus  sto kvalitetnije proveli dane u našem domu, trudimo se da svakodnevno organizujemo različite dnevne zabavne aktivnosti. Obzirom da je poznato da muzika ostavlja znacčjan pozitivan efekat na organizam, Dom za stara lica Senior Plus redovno organizuje druženja uz muziku koju naši korisnici vole.

Detaljnije

Vi i vaši najbliži sa alchajmerovom bolešću

Ono što Vi možete učiniti za svoje najbliže koji su se susreli sa Alchajmerovom bolešću jeste da se na vreme informišete o samom toku bolesti i na taj način pripremite za sve što dolazi. Ne kritikujte osobu odolelu od AB, ona Vas neće rezumeti. Uredite rutinu u toku dana jer oni teško razlikuju dane od noći. Budite spremni na nepoverenje i atake i ne shvatajte ih lično jer to ne govore Vaši najblaži već iskrivljena slika koju nosi sama bolest. Govorite jasno i kratko, ne koristite komplikovane nazive i predugačke rečenice, tako će Vas bolje razumeti.

Detaljnije

Međunarodni dan socijalnih radnika

Međunarodni dan socijalnih radnika

Socijalni radnik u domu za stare “Senior Plus” ima posebnu i bitnu ulogu u radu sa korisnicima. Pre svega, štiti prava i interese korisnika. Zalaže se da se novi korisnici što lakše adaptiraju na novu sredinu i nova lica u našoj Ustanovi. Uspostavlja socijalne i emocionalne stobilnosti kako bi se što lakše adaptirali na novi način života.

Detaljnije

1.oktobar - Međunarodni dan starijih osoba

1.oktobar - Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1.oktobra, u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1.decembra 1990.godine, sa ciljem da se naglasi koliko je važno prilagoditi okruženje u kome živimo, potrebama i sposobnostima stanovništva trećeg doba. U našem Domu za stare „Senior Plus“ svake godine se obeležava međunarodni dan starijih osoba.

Detaljnije

Život u domu za stare

Život u domu za stare

Senior Plus je Ustanova socijalne zaštite koja posluje sa dugogodišnjom tradicijom, već 15 godina. Ono što nas izdvaja od ostalih jeste ukazano poverenje naših korisnika i njihovih porodica kao i društveni život osmišljen od strane socijalnog radnika i radnog teapeuta. Iako je uvek najbolje kod kuće dođe trenutak kada starije osobe više ne mogu da brinu same o sebi i odluče se za smeštaj u dom za stare.

Detaljnije

Nova 2021. godina u Domu za stara lica Senior Plus - decembar 2020

Nova 2021 godina u Domu za stara lica Senior Plus

Zbog pandemije korona virusa proslava Nove Godine u Domu za stare Senior Plus je ove godine bila mnogo skromnija i u nešto drugačijem tonu u odnosu na prethodne godine. Izostao je tradicionalni svečani ručak sa srodnicima uz zvuke tamburaša i starogradske muzike. Dom za stara lica Senior Plus ove godine je skromno obeležila Novu 2021.godinu uz pridržavanje svih epidemioločkih mera.

Detaljnije

Jedan paketić-mnogo ljubavi - decembar 2020. godine

Jedan paketić mnogo ljubavi

Kao i svake godine i ove godine Ustanova socijalne zaštite „Senior Plus“ organizovala je podelu novogodišnjih paketića socijalno ugroženoj deci u Crvenom krstu na opstini Barajevo. Budući da se Nova godina bliži a da mnogi roditelji nisu u mogućnosti da svojoj deci priušte novogodišnje paketiće, u humanitarnoj akciji” Jedan paketic-mnogo ljubavi” pomogli smo Crvenom krstu Barajevo da izmamimo osmeh na lice kod pedeset mališana.

Detaljnije

Obaveštenje srodnicima u vezi sa režimom poseta u Domu za smeštaj i negu starih lica Senior Plus-jun 2020

Obveštenje o posetama u Domu za smeštaj i negu starih lica Senior Plus

Obaveštavamo srodnike da se posete korisnicima Doma za stare Senior Plus organizuju na osnovu instrukcije Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja broj 500-00-00023/2020-09. Posete se zakazuju, vremenski su ograničene i sprovode se pod nadzorom zaposlenih.

Detaljnije

Borba protiv Covid 19 virusa u domu za smeštaj starih Senior Plus - april 2020

Borba protiv Covid 19 virusa u domu za smeštaj starih Senior Plus

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim srodnicima korisnika Doma Senior Plus na razumevanju i podršci. Svi zaposleni ulažu veliki napor da se zajednički odbranimo od nevidljivog neprijatelja Covid 19 virusa.

Detaljnije

COVID 19 epidemija u R. Srbiji - mart 2020

COVID 19 epidemija u R. Srbiji - mart 2020

Zbog epidemije korona virusa u R. Srbiji i potrebe za preduzimanjem mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti posete svim Ustanovama socijalne zaštite su obustavljene do daljnjeg na osnovu Naredbe o zabrani poseta i ograničenju kretanja u objektima ustanova za smeštaj starih lica (“Sl.glasnik RS”,br.28/2020) i Instrukcije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja broj 500-01-2/2020-09 od 12.03.2020.godine.

Detaljnije

Gost Radio Beograda dipl. sociajlni radnik Brankica Nikolić - februar 2020. godine

Gost Radio Beograda dipl. sociajlni radnik Brankica Nikolić

Kada je pravo vreme za odlazak u dom za stare i kako se pripremiti? Zašto većina vremešnih ljudi odlazi u ustanovu kada se teško razbole ili kada postanu nepokretni? Koliko stručnjaci mogu da pomognu obolelima od demencije? Samo su neka pitanaja na koje je odgovore dala naša socijalna radnica gostovanjem na Radio Beograd 1.

Detaljnije

U susret 2020. Godini

U susret 2020. Godini

Dom za smeštaj i negu penzionera Senior Plus krajem decembra organizovao je zajedničko novogodišnje druženje korisnika i srodnika. Uz zvuke starih , dobro poznatih pesama zatvorili smo vrata 2019. godini. Korisnici doma za stare uživali su u prisustvu svojih najmilijih.

Detaljnije

Nova godina u domu „Senior Plus“

Nova godina u domu Senior Plus

Dom za smeštaj starih lica „Senior Plus“, 30.12.2018. godine posetili su i mališani koji su tom prilikom podelili našim korisnicima mali znak pažnje uoči novogodišnjih praznika. Mališani su proveli ugodno popodne družeći se sa našim korisnicima u Domu za smeštaj penzionera i drugih starih lica „Senior Plus“.

Detaljnije

“Novogodišnje radosti”

Novogodišnje radosti Senior Plus

U okviru programa koji se odvija pod sloganom “Novogodišnje radosti”, Tim za kulturu i javnu delatnost Medicinske škole iz Užica, 24.decembra 2018. godine, posetili su Dom za smeštaj starih lica i penzionera “Senior Plus”. U domu za stare “Senior Plus” priređen je umetnički program članova Dramskog studija.

Detaljnije

Starost - mladost

Starost - mladost Senior Plus

Druga po redu Manifestacija STAROST ZA MLADOST održana je tradicionalno i ove godine prve septembarske subote na sportskim terenima Ade Ciganlije. Udruženje Senior i Srpski savez sa rekreativnoi sport osoba sa invaliditetom organizovali su nadmetanje mešovitih ekipa sastavljenih od naših građana trećeg doba i dece sa smetnjama u razvoju.

Detaljnije

Na Sajmu turizma smo predstavili primarni cilj Ustanove socijalne zaštite „SENIOR PLUS“, a to je briga o Vašim najmilijima.

Na Sajmu turizma smo predstavili primarni cilj Ustanove socijalne zaštite SENIOR PLUS

Prepoznali smo potrebu nasih sugradjana da imaju miran i bezbrizan odmor. Na Sajmu turizma smo predstavili primarni cilj Ustanove socijalne zaštite „SENIOR PLUS“ , a to je briga o Vašim najmilijima.

Detaljnije

Starost za mladost

Starost za mladost Senior Plus

Manifestacija STAROST ZA MLADOST održana je 03.09.2016. godine na Adi Ciganliji. Organizacija same Manifestacije je održana u saradnji sa srpskim savezom za rekreativni sport osoba sa invaliditetom.

Detaljnije

MULTIDISCIPLINARNI PRISTUP OBOLELIMA OD ALZHEIMEROVE BOLESTI

MULTIDISCIPLINARNI PRISTUP OBOLELIMA OD ALZHEIMEROVE BOLESTI

Predavanje MULTIDISCIPLINARNI PRISTUP OBOLELIMA OD ALZHEIMEROVE BOLESTI, održano je 21.09.2016. na Međunarodni dan Alzheimerove bolesti. 

Predavanje je akreditovano u Zdravstvenom Savetu i nosilo je 6 bodova za zdravstvene radnike i 5 bodova za socijalne radnike.

Detaljnije

Humanitarna modna revija

Humanitarna modna revija

12.12.2013. god Dnevni boravak za stara lica "Naše treće doba" i Dom za stare Senior Plus organizuje humanitarnu modnu reviju za starije osobe u hotelu Zira. Sva prikupljena sredstva biće donirana Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Beogradu.

Detaljnije

Svetski dan Alchajmerove bolesti

Svetski dan Alchajmerove bolesti

21. septembar je Svetski dan Alchajmerove bolesti. Tim povodom, 20.9.2013. god, od 11h-19h, u Knez Mihailovoj ulici biće postavljen štand Dnevnog boravka za stare "Naše treće doba", gde ćete moći da dobijete informacije o toj bolesti, kao i uslugama koje pruža Starački dom Senior Plus i Dnevni boravak za stare "Naše treće doba" od strane socijalnih radnika i medicinskog osoblja.

Detaljnije