Aktuelnosti - Starački dom Senior Plus

 

Život u domu za stare

Senior Plus je Ustanova socijalne zaštite koja posluje sa dugogodišnjom tradicijom, već 15 godina. Ono što nas izdvaja od ostalih jeste ukazano poverenje naših korisnika i njihovih porodica kao i društveni život osmišljen od strane socijalnog radnika i radnog teapeuta. Iako je uvek najbolje kod kuće dođe trenutak kada starije osobe više ne mogu da brinu same o sebi i odluče se za smeštaj u dom za stare.

Život u domu za stare ima mnogo prednosti. Pre svega u svakom trenutku korisnici imaju nadzor i negu, nadzor lekara, medicinskih sestara, negovateljica i drugih stručnih lica. Nega starih lica ne podrazumeva samo medicinski aspekat, već i niz drugih aktivnosti, boravak u sigurnom okruženju, ishrana prilagođena zdravstvenom stanju korisnika i slično.

Dom za stare Senior Plus je tu da našim korisnicima omoguci prijatne dane starosti, neophodnu pažnju i emotivnu podršku, a sve u cilju kako bi se naši korisnici osećali sigurno i zbrinuto, “kao kod svoje kuće”.
Čovek je društveno biće i odlazak u dom ne znači prestanak društvenog zivota. Naprotiv, pored svakodnevne brige i nege, trudimo se da dani naših korisnika budu ispunjeni raznovrsnim aktivnostima i razonodom kroz svakodnevne društvene aktivnosti, proslave rođendana, kao i značajnih kalandarskih datuma.

Cilj nam je da omogućimo korisnicima da se u našem domu osećaju prijatno kroz individualni i prijateljski pristup svakom korisniku. Kroz raznovrsne radon - okupacione terapije nastojimo da očuvamo celokupno psihofizičko zdravlje. Takođe, puno je primera sklopljenih novih poznastava i prijateljstva. Odluka o smeštaju u domu za stare je individualna i domovi za stare su i dalje tabu tema u Srbiji naročito za stare, ali sa sigurnošću se može reći da je dom za stare dostojanstven izbor života za stare.

 

Život u domu za stare
Život u domu za stare Senior Plus
Senior plus dom za stare
Senior plus dom za stare Beograd


« Nazad