Aktuelnosti - Starački dom Senior Plus

 

1.oktobar - Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba se u svetu i kod nas obeležava 1.oktobra, u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1.decembra 1990.godine, sa ciljem da se naglasi koliko je važno prilagoditi okruženje u kome živimo, potrebama i sposobnostima stanovništva trećeg doba. U našem Domu za stare „Senior Plus“ svake godine se obeležava međunarodni dan starijih osoba. Ove godine u obeležavanju dana starijih osoba pomogli su nam mališani iz vrtića a u cilju građenja mostova među generacijama.

U čast Međunarodnog dana starijih osoba Dom za stare „Senior Plus“ je organizovao skromnu proslavu za svoje korisnike uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i ove godine bez prisustva članova porodice. Korisnici su uz svečani ručak dobili i mali znak pažnje od naše Ustanove.

Međunarodni dan starijih osoba
Međunarodni dan starijih osoba Senior Plus

Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za stare. Starenje je složen fiziološki proces u kojem nastaju promene na molekularnom, ćelijskom i organskom  nivou. Ove promene su progresivno i neizbežne. Sa starošću postepeno opadaaju funkcionalne sposobnosti svake osobe pri  čemu ona postaje zavisna od svojih najbližih. Često srodnici nisu u mogućnosti da na adekvatan način odgovore na sve složenije njihove potrebe.

Negu i medicinski nadzor korisnika u našem domu Senio Plus vrši tim proverenog i profesionalnog medicinskog osoblja. Naš kvalitet i istrajnost u poslu kao i uspešni rezultati doveli su do toga je preporuka danas osnova našeg poslovanja. U pružanju stalne nege sa medicinskim timom u okviru našeg Doma za stare „Senior Plus“ističemo rad sa starijim korisnicima koji se oporavljaju od šloga (cerebrovaskularnog insulta) ili je potrebna rehabilitacija usled preloma kostiju donjih ekstremiteta.

Ovim korisnicima obezbeđen je rad sa fizioterapeutima kao i pojačan nadzor sa ciljem što skorijeg oporavka u Domu za stara lica Senio Plus. Dom za stara lica Senior Plus je opremljen po svim standardima, kao i raznim pomagalima za nepokretne korisnike: rampe, dizalice, električni kreveti, masažeri, dekubitalni dušeci, ležeća kolica, lift...Posebno ističemo bogato iskustvo naših negovateljica I stru;nog tima u radu sa osobama obolelim od demencija i Alchajmerove bolesti. Naš cilj je zadržati i očuvati postojeći korisnikov potencijal što je moguće duže.

 



« Nazad